Bulgurpilav met sperziebonen

Dat veganistisch eten lekker kan zijn, bewijst het volgende recept dat in een half uur op tafel staat. Het is een hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen.

Ingrediënten
200 g middelgrove of fijne bulgur
400 ml water of groentebouillon
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
extra vergine olijfolie
300 g sperziebonen, gehalveerd
1 stengel prei met groen, in ringetjes gesneden
2 tomaten, in blokjes gesneden
50 g gemengde noten
50 g rozijnen
scheutje donkere sojasaus
snufje zout

Bereiding
Blancheer de sperziebonen en de prei in het water/groentebouillon.
Fruit ondertussen de ui en de knoflook.
Voeg daarna de bulgur toe en schep om totdat deze bedekt is met de olie.
Voeg het mengsel van sperziebonen, prei en water/groentgebouillon toe en meng dit goed.
Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en laat het 10 minuten koken.
Laat het geheel nog 10 tot 15 minuten staan tot de bulgur gaar is.

Achtergrond
Pilav is een gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit graan dat eerst in olie wordt gefruit en daarna in bouillon gaar wordt gekookt.
Bulgur kan worden gemaakt van verschillende soorten tarwe. Het wordt vooral in het Midden-Oosten gebruikt en het heeft een licht notige smaak.
Veganistische recepten bevatten geen producten van dierlijke herkomst. Dus geen vlees, vis, zuivel, eieren, honing en dergelijke.

Advertenties

Over Paul Strijbos

BRAVO voor jouw levensstijl: - Breinactiviteiten - Rusten en bewegen - Ademen - Voeden - Opruimen
Dit bericht werd geplaatst in 4. Voeden, Archief en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s