Soep van pompoen

Het is het seizoen van de pompoen. Heerlijk om er soep van te maken. Hoe een eenvoudig recept toch zo smakelijk kan zijn.

pumpkins-469593_1920_1000px

Ingrediënten
4 el extra virgine olijfolie of roomboter
4 grote uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngesneden
stukje gemberwortel, fijngesneden
200 g wortelen, gesneden
1 pompoen, in blokjes met schil zonder pitten
200 g aardappelen, in blokjes met schil
2 liter groentebouillon
250 ml kokosmelk
verse salie of rozemarijn

Bereiding
Fruit de uien en de knoflook in de olijfolie.
Voeg een kopje groentebouillon, de gemberwortel, de wortelen en de pompoen toe. Laat het geheel op een laag vuur sudderen.
Voeg af en toe iets van de groentebouillon toe en roer het mengsel om.
Laat het geheel gaar worden. Een langere kooktijd op een laag vuur geeft een betere verteerbaarheid.
Voeg als laatste de kokosmelk toe. Verhit dit niet te hoog, anders gaat de kokosmelk schiften. Pureer als het geheel gaar is met een staafmixer.
Schep de soep in een kom en bestrooi de soep met verse salie of rozemarijn.

Over Paul Strijbos

BRAVO voor jouw levensstijl: - Breinactiviteiten - Rusten en bewegen - Ademen - Voeden - Opruimen
Dit bericht werd geplaatst in 4. Voeden, Archief en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s