Meridiaanmeting en MIR-Methode

Wie geneest er eigenlijk? De therapeut of de cliënt? Voor de alternatieve genezers is het duidelijk dat alleen je eigen lichaam in staat om te genezen. Hulp van therapeuten kan daar zeker aan bijdragen. Het nemen van de eigen verantwoordelijkheid in het genezingsproces staat voorop.

MIR-Methode

Mireille Mettens heeft voor zelfbehandeling een gehele eigen methode ontwikkeld. Deze methode heeft zij de MIR-Methode genoemd. Voor achtergrondinformatie kijk op haar website MIR-Methode. In het kort komt het er op neer dat de cliënt zichzelf over de hand aait tijdens het uitspreken van een aantal zinnen. Deze zinnen worden in een bepaalde volgorde uitgesproken en geven het lichaam opdracht om te stabiliseren.

In praktijk geef ik aan dat een voorspoedig herstel een samenspel is tussen cliënt en therapeut. En dat de cliënt zelf daarin veel kan betekenen. Om een indruk te krijgen of en welk effect de MIR-Methode heeft op cliënt, vraag ik of zij willen deelnemen aan een onderzoek. Het gaat daarbij om cliënten die nog niet bekend zijn met de MIR-Methode.

Meridiaanonderzoek

Bij dit onderzoek ga ik als volgt te werk. Van de cliënt meet ik met een AcuGraph de hoeveelheid Qi die voorkomt in de 12 “gewone” meridianen. De meting voer ik uit bij de nagels van de handen en de voeten. Dit zijn de zogenaamde Jing-Well-punten. Daarna leg ik in het kort uit wat de methode is en hoe deze in zijn werk gaat. Per zin leg ik uit wat de achtergrond daarvan is. Vervolgens voer ik samen met de cliënt de MIR-Methode eenmaal uit. Als afsluiting meet ik nog een keer de hoeveelheid Qi in de 12 meridianen.

Bij de meting krijg ik inzicht in vier waarden. Deze waarden zijn af te lezen uit de grafiek:

  • de hoeveelheid Qi; linker kolom
  • het zwaartepunt van de Qi; vrouw met assenstelsel
  • de stabiliteit van de Qi; rechter kolom
  • de verhouding tussen de Yin Qi en de Yang Qi; onderste balk.

Meridiaanmeting met AcuGraph

Resultaat

Het aantal meting dat ik heb uitgevoerd, is beperkt. Dat er tussen de eerste en de tweede meting iets verandert, laten tot nu toe alle metingen zien. De invloed op de vier waarden is bij iedere cliënt verschillend. Soms is er een vermindering van de stabiliteit van de Qi te zien, vaker is een verbetering te zien in de kwaliteit van de Qi tot wel 20%.

Meer weten

Wil je ook weten of de MIR-Methode voor jou werkt, neem dan gerust contact met mij op bij InnerStars.

Advertenties

Over Paul Strijbos

BRAVO voor jouw levensstijl: - Breinactiviteiten - Rusten en bewegen - Ademen - Voeden - Opruimen
Dit bericht werd geplaatst in Archief, Therapie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s