Simone is zwanger

Simone* is 41 jaar en kwam anderhalf jaar geleden in mijn praktijk omdat ze zwanger wilde worden. Ze heeft al van alles geprobeerd, maar tot nu toe zonder succes. Eerst heeft ze geprobeerd om op een natuurlijke manier zwanger te worden. Toen dat niet lukte, is ze naar de huisarts gegaan. Na medische onderzoeken werd geen oorzaak gevonden waarom ze niet zwanger kon worden. Ze heeft ook IVF geprobeerd, maar dat was niet succesvol.

De kans dat je zwanger wordt op latere leeftijd wordt steeds kleiner. Je vruchtbaarheid neemt steeds verder af. Als je 30 jaar bent, is de kans dat je zwanger wordt ongeveer 20%. Op je achtendertigste nog geen 5%. De kans op een miskraam neemt op latere leeftijd toe. Tot je vijfendertigste is de kans ongeveer 10%. En dat loopt op tot ongeveer 40% als je 40 jaar bent. Hoe ouder je bent als je zwanger wordt, hoe groter de kans dat je een kind krijgt met een aangeboren afwijking. Ook is de kans dat je hoge bloeddruk en zwangerschapssuiker krijgt tijdens de zwangerschap groter.

Voorbereiding

Om zwanger te kunnen worden, is een eicel van de vrouw en een zaadcel van de man nodig. Zowel de eicel als de zaadcel hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen. Een eicel heeft ongeveer 100 dagen nodig om zich te ontwikkelen. Tijdens deze ontwikkeling is het belangrijk om lichamelijk en emotioneel in topconditie te zijn. Dat geldt voor de vrouw en de man. Vaak zijn er nog te veel afvalstoffen in ons lichaam en hebben we te weinig goede voedingsstoffen voor de opbouw van de ei- en zaadcel.

Simone en haar man besluiten om een detox- en aanvullingsprogramma te starten. Eerst beginnen ze met het afvoeren van afvalstoffen uit hun lichaam; de detox. Daarna vullen ze bouwstoffen aan voor de ontwikkeling van de ei- en zaadcel. Dit programma duurt voor beiden 4 maanden. Om de kans op een zwangerschap te vergroten, besluiten ze ook om geen koffie, thee en alcohol maar te drinken. Simone komt regelmatig voor acupunctuurbehandeling omdat ze een onregelmatige menstruatiecyclus heeft.

Temperaturen

Het lijkt een ouderwetse methode, maar Simone meet ieder ochtend voordat ze opstaat haar temperatuur. Ze kan dan zien of haar menstruatiecyclus normaal verloopt. Op de afbeelding zie je een ideale temperatuurcurve.

Afbeelding temperatuurcurve menstruatiecyclus

Horizontaal de dag van de menstruatie; verticaal de temperatuur in graden Celsius.

Afbeelding temperatuurcurve menstruatiecyclus

De temperatuur vanaf de menstruatie tot aan de eisprong (ovulatie) is lager dan na de eisprong. Als je zwanger bent, blijft de temperatuur na de eisprong hoger. Voor en na de eisprong zijn er geen sterke pieken en dalen in de temperatuur.

Tijdens de laatste maand van het detox- en aanvullingsprogramma lijkt de temperatuurcurve van Simone al meer op de ideale menstruatiecyclus.

Zwangerschap

Simone en haar man zijn dolgelukkig. Na de acupunctuurbehandelingen en het detox- en aanvullingsprogramma is ze zwanger geworden. De eerste poging met IVF was een succes.

Tijdens haar zwangerschap let ze goed op wat ze eet. Ze eet voldoende groente en fruit. Daarnaast vult ze dit aan met voedingssupplementen om onder andere voldoende foliumzuur voor de ontwikkeling van de foetus binnen te krijgen.

In het begin van de zwangerschap heeft ze last van ochtendmisselijkheid. Later krijgt ze last van haar heupen en onderrug. Met een aantal acupunctuurbehandelingen heeft ze daar veel minder last van.

Na de bevalling

Het duurt nog een maand voordat Simone gaat bevallen. Ze voelt dat het goed met haar en de baby gaat. Ze weet dat ze zelf veel kan doen om gezond te blijven. De zwangerschap verloopt goed en ze ziet de bevalling met vertrouwen tegemoet.

Na de bevalling heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Een zwangerschap is een hele opgave voor het lichaam. Is de bevalling achter de rug, dan kan je lichaam extra bouwstoffen voor herstel gebruiken.

BRAVO voor  jouw levensstijl

 

* Simone is niet de echte naam van mijn cliënt. Het programma dat zij volgt, is voor haar op maat gemaakt. Iedereen krijgt zijn eigen programma; het is altijd maatwerk.

Advertenties

Over Paul Strijbos

BRAVO voor jouw levensstijl: - Breinactiviteiten - Rusten en bewegen - Ademen - Voeden - Opruimen
Dit bericht werd geplaatst in 4. Voeden, Archief, Rond de zwangerschap, Therapie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s