Zwanger: maand 3

Rond deze tijd heb je een welkom gevoel van kalmte ervaren. Het is nu de tijd om voor een echo om de groei van de baby te controleren. Ook kun je eventueel een onderzoek laten uitvoeren naar afwijkingen in de chromosomen. Met dit onderzoek kun je syndromen van Down, Edwards en Patau laten onderzoeken.

pregnant-377451_1280

Ontwikkeling baby
Aan het eind van deze maand is de baby compleet gevormd. De nieren werken en sturen urine naar de blaas. De darmen hebben zich in de navelstreng gevormd.

Miskraam
De kans op een miskraam is ongeveer 10% als je 20-24 jaar bent en loopt op tot wel 80% als je 45 jaar bent. De meeste miskramen, ongeveer 80%, komen in de eerste drie maanden voor. Veel miskramen worden niet opgemerkt, omdat ze weinig klachten geven.

Let op tekenen die op een miskraam kunnen wijzen. Dat zijn bloedverlies en pijn. Neem dan meteen actie.

Niet doen
Ook in deze derde maand is het nog steeds goed om op te passen voor factoren die geboorteafwijkingen kunnen veroorzaken. Denk dan aan drugs, medicijnen en ziekteverwekkers zoals virussen en bacteriën. Ook pesticiden op groente en fruit, chemicaliën in voeding en straling kunnen een negatief effect hebben op de ontwikkeling van de baby.

Wel doen
Zeker voor de eerste 12 weken is het aan te raden om een zo constant mogelijk leven te leiden. Nog even een herhaling. Niet te warm, niet te koud. Niet te veel en niet te weinig bewegen. Niet te veel en niet te weinig eten. Niet te veel en niet te weinig slaap. Zorg dat je iedere dag ten minste 8 uur slaapt. Ideaal is 12 uur slaap per nacht. Om het lichaam te ontspannen en beter te slapen, kun je kamillethee drinken. Tijdens de zwangerschap kun je normaal seksueel actief zijn. Aanbevolen wordt om een condoom te gebruiken zonder glijmiddel. Zo heb je minder kans op een bacteriële of schimmelinfectie.

Acupunctuur
Het is nog steeds verstandig om in deze periode iedere week naar een acupuncturist te gaan om jouw lichaam en geest tot rust te brengen. Ook als je een miskraam hebt gehad of als te baby onvoldoende groeit, is acupunctuur aan te bevelen.

BRAVO voor jouw levensstijl

Advertenties

Over Paul Strijbos

BRAVO voor jouw levensstijl: - Breinactiviteiten - Rusten en bewegen - Ademen - Voeden - Opruimen
Dit bericht werd geplaatst in 1. Breinactiviteiten, 2. Rusten en bewegen, 4. Voeden, Archief, Rond de zwangerschap, Therapie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s