15 Tips om zwanger te worden

Wat is er nu leuker dan dat je gezin compleet wordt met een kind. Gezellig met z’n allen leuke dingen doen en beleven die jij ook in je jeugd hebt beleefd. De volgende tips kunnen je helpen om sneller en gezonder zwanger te worden. Jij en je man dragen beiden bij aan de zwangerschap. Jullie beiden kunnen dingen doen en laten op de kans op een zwangerschap groter te maken.

pregnant-377451_1280

Tip 1: leeftijd
De beste leeftijd voor de vrouw om zwanger te worden, is tussen de 20 en 30 jaar. Daarna neemt de vruchtbaarheid af. Op je 35e ben je de helft minder vruchtbaar dan op je 20e.

Tip 2: gewicht van de vrouw
Als je overgewicht hebt, neemt de vruchtbaarheid af. Een gezonde BMI ligt tussen de 19 en 25. Bereken hier je BMI. Als je te zwaar bent, is het raadzaam om eerst af te vallen zodat de ontwikkeling van de eicellen niet wordt gestoord.

Tip 3: gewicht van de man
Ook als de man overgewicht heeft, neemt zijn vruchtbaarheid af. De aanmaak van voldoende zaadcellen die gezond zijn, wordt door overgewicht met wel 20% minder.

Tip 4: drink geen alcohol
Alcohol verlaagt de vruchtbaarheid bij vrouwen èn bij mannen. Het gebruik van alcohol in de week voor de conceptie verhoogt de kans op het krijgen van een miskraam.

Tip 5: drink geen koffie
De kans op een zwangerschap wordt al sterkt verminderd bij het drinken van slechts één kop koffie per dag.  Als zowel de vrouw als de man koffie drinken, wordt de kans op het krijgen van een miskraam groter.

Tip 6: eet biologisch
Bij de teelt van biologische groenten worden minder bestrijdingsmiddelen gebruikt die de vruchtbaarheid laten afnemen.

Tip 7: vermijd chemische stoffen
Bepaalde chemische stoffen zijn nadelig voor de vruchtbaarheid. Denk bijvoorbeeld aan nagellakremover, haarverf, schoonmaakmiddelen en verfdampen.

Tip 8: stop met roken
Vrouwen die roken hebben langere tijd nodig om zwanger te worden. De kans op het krijgen van een miskraam is dan ook groter. Mannen die roken, maken minder sperma met meer kans op misvormingen van het sperma.

Tip 9: geen laptop op de mannenschoot
Bij mannen die vaak met hun benen over elkaar zitten of met een laptop op schoot, produceren minder sperma van mindere kwaliteit.

Tip 10: gebruik geen glijmiddel
Vaseline en glijmiddel zijn nadelig voor de overlevingskansen van het sperma. Sommige soorten glijmiddel bevatten stoffen die het sperma doden.

Tip 11: vermijd stress
Stress maakt stoffen in het lichaam aan die nadelig zijn voor de vruchtbaarheid. In stressvolle situaties is het lichaam meer bezig met overleven dan met voortplanten.

Tip 12: maak een temperatuurcurve
De beste tijd voor seks is rond de eisprong of ovulatie. Vrouwen kunnen ieder dag voordat ze opstaan de temperatuur meten. Zet deze temperatuur in een grafiek. Na de menstruatie is de temperatuur lager. Tijdens de eisprong piekt de temperatuur even. Na de eisprong blijft de temperatuur tussen de temperatuur van het begin van de menstruatie en die van de top van de eisprong. Lees hier meer over het maken van een temperatuurcurve.

Tip 13: seks in de ochtend
In de ochtend heeft de man meer zaadcellen. De kans op een zwangerschap is bij ochtendseks groter.

Tip 14: minder seks
Als je geen seks met elkaar hebt en niet aan zelfbevrediging doet, zal de man meer zaadcellen hebben. De kans op een zwangerschap wordt dan groter. De kans dat je zwanger wordt als je seks hebt vóór de eisprong is kleiner. Bewaar het zaad voor de dag van de eisprong.

Tip 15: neem de tijd
De eerste keer zwanger worden vergt meer tijd dan wanneer je al een keer zwanger bent geweest. De kans dat je binnen een maand of twee zwanger wordt, is vrij klein. Neem een periode van zeker een half jaar om je voor te bereiden met aanpassing van je levensstijl.

Welke tips heb jij om zwanger te worden? Deel de tip hieronder!

BRAVO voor jouw levensstijl

Advertenties

Over Paul Strijbos

BRAVO voor jouw levensstijl: - Breinactiviteiten - Rusten en bewegen - Ademen - Voeden - Opruimen
Dit bericht werd geplaatst in Archief, Therapie en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s