De beste huidverzorging

Onze huid vormt een grens tussen ons lichaam en onze omgeving. Die grens moet goed worden bewaakt. Giftige stoffen, ziekteverwekkende micro-organismen en weersinvloeden mogen geen vat krijgen op het goed functioneren van ons lichaam.

Huid; By Svdmolen (Self-published work by Svdmolen) [GFDL, CC-BY-SA-3.0 or CC BY 2.5], via Wikimedia Commons

Huid; By Svdmolen (Self-published work by Svdmolen) [GFDL, CC-BY-SA-3.0 or CC BY 2.5], via Wikimedia Commons

De grens staat open
Onze huid mag dan wel een grens vormen tussen ons lichaam en de buitenwereld, heel goed afsluiten doet deze grens niet altijd. Soms wordt wel eens gedacht dat de huid geen stoffen kan opnemen. Dat is zeker niet waar. De huid kan juist heel goed stoffen opnemen. De huid kan echter het verschil tussen goede en slechte stoffen niet zien. Er wordt geen verschil gemaakt. Alle stoffen kunnen worden opgenomen.
Via huidcellen en poriën kunnen stoffen, micro-organismen en weersinvloeden vat krijgen op ons lichaam.

Giftige schoonheidsproducten
Huidverzorgingsproducten kunnen een grote bijdrage leveren aan de vervuiling van ons milieu. Deze vervuiling kan ontstaan bij de productie, het product kan giftige stoffen bevatten en het kan bij de afvalverwerking tot vervuiling leiden.
Huidverzorgingsproducten in de winkels bevatten meestal kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen, geurstoffen en stabilisatoren. Ook de plastic potten kunnen schadelijke stoffen afgeven aan de huidverzorgingsproducten. Al deze stoffen kunnen de huid binnendringen en mogelijk op lange termijn je gezondheid negatief beïnvloeden.

Hormoonverstoring
Huidverzorgingsproducten bevatten vaak stoffen die de hormoonhuishouding kan verstoren. Hierdoor kan een onregelmatige menstruatie ontstaan, je kunt onvruchtbaar worden, je kunt een allergische reactie krijgen of je kunt zelfs kanker krijgen. Het gaat dan om synthetische hormoonverstorende stoffen, die vaak lijken op oestrogenen. Oestrogenen zijn hormonen die bij een vrouw onder andere de menstruatie en de zwangerschap regelen. De synthetische hormoonverstoorders dringen via de huid je lichaam binnen en komen zo op de plaatsen waar ze de boel kunnen verstoren.

Smeer wat je eet
Van de meeste voedingsmiddelen weten we dat die niet giftig zijn voor ons lichaam. Die voedingsstoffen zijn dan ook vaak geschikt om op de huid te smeren. Deze voedingsmiddelen op de huid aangebracht, kunnen daar direct de huid voeden en beschermen.
De beste huidverzorgingsproducten zijn stoffen die met zo weinig mogelijk bewerkingen uit de natuur komen en waaraan geen synthetische stoffen zijn toegevoegd.

BRAVO voor jouw levensstijl

Advertenties

Over Paul Strijbos

BRAVO voor jouw levensstijl: - Breinactiviteiten - Rusten en bewegen - Ademen - Voeden - Opruimen
Dit bericht werd geplaatst in 4. Voeden, Archief en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s