Wratten

Wie heeft er niet last van (gehad)? Vooral in onze kinderjaren is de kans groot om wratten te krijgen. Ze zijn niet gevaarlijk, maar kunnen wel besmettelijk zijn.

Wratten op de grote teen "Dornwarzen" door de:User:Raimar - Eigen werk. Licentie Publiek domein via Wikimedia Commons.

Wratten op de grote teen “Dornwarzen” door de:User:RaimarEigen werk. Licentie Publiek domein via Wikimedia Commons.

Soorten wratten
Er bestaan drie soorten wratten. De eerste soort zijn gewone wratten. Ze zijn een soort knobbeltje en voelen ruw aan. Deze wratten komen het meeste op de handen voor, soms onder de voeten. De tweede soort wratten zijn waterwratten. Ze komen vooral bij kinderen voor. Waterwratten hebben een putje, zijn glad en klein. De derde soort wratten zijn genitale wratten. Deze wratten komen op de geslachtsdelen voor en zijn besmettelijk. Let er dus op bij seksueel contact.

Virus
Een virus is de oorzaak van het ontstaan van wratten. Contact met de huid, in een vochtige omgeving zoals een zwembad of in een gymzaal als je op blote voeten loopt, dan kun je besmet worden met het virus. Kapot bijten van een wrat zorg ervoor dat je meer wratten kunt krijgen.

Schadelijk
Wratten gaan vanzelf weer over. Dat soms wel lang duren, tot wel meer dan twee jaar. Bij waterwratten kan eczeem ontstaan. Ze kunnen verder geen kwaad. Het is niet bekend waarom de een wel en de ander geen wratten krijgt. Ook is niet duidelijk waarom bij de een de wratten eerder verdwijnen dan bij de ander.

Emotie
Het is last voor jou om je plaats in te nemen. Je verstopt je nog. Je kijkt meer naar wat anderen van je verwachten dan naar je eigen ware aard. Je voelt je eenzaam omdat je jezelf slecht en lelijk vindt. En dat maakt je kwaad en je raakt gefrustreerd.

Energie
De Yange energie in een kind is zeer sterk en vooral nog chaotisch. Deze chaos is een niet gerichte energie die nog alle kanten kan opschieten. De plaats van de wratten geeft richting aan de meridiaan die verstoord is geraakt.

Behandeling
Er zijn verschillende manieren om wratten te behandelen als je er last van hebt. Bijvoorbeeld als je een wrat onder de voet hebt. De behandeling van andere wratten is eigenlijk niet echt nodig.
De huisarts kan een wrat bevriezen. Hiervoor worden vaak speciale spreekuren gehouden. Daarnaast kan een acupuncturist wratten ook behandelen.

BRAVO voor jouw levensstijl

Advertenties

Over Paul Strijbos

BRAVO voor jouw levensstijl: - Breinactiviteiten - Rusten en bewegen - Ademen - Voeden - Opruimen
Dit bericht werd geplaatst in Archief, Therapie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s