Lentesoep

De lente is het seizoen waarin veel nieuwe planten boven de grond komen. Er is een weelderige groei van groene planten. Voor de sterke groei is energie nodig. Om de groei binnen de perken te houden, is er zuur voor een samentrekkende werking nodig.

Soepkom

Dit uitbundig naar buiten komen, kunnen we ook aan onszelf merken. Een soep die je in de lente kunt maken om zowel te voorzien in de energie als in de zure smaak, is de volgende lentesoep.

Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
4 eetlepels olijfolie
6 kopjes bouillon
2 stronken prei, in ringen gesneden
1 stronk paksoi, in repen gesneden
1 theelepel mosterd
scheutje appelciderazijn
quinoa

Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg dan de bouillon, het zout, de prei en de paksoi toe. Zet het vuur laag en laat het gaar worden. Bereid intussen de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing.
Voeg voor het opdienen de mosterd en de azijn toe.
Smakelijk eten!

BRAVO voor jouw levensstijl

Over Paul Strijbos

BRAVO voor jouw levensstijl: - Breinactiviteiten - Rusten en bewegen - Ademen - Voeden - Opruimen
Dit bericht werd geplaatst in 4. Voeden, Archief en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s