Wallen en kringen onder je ogen

Het lijkt steeds normaler te worden. Mensen met wallen onder hun ogen. Het komt niet alleen bij ouderen voor, maar ook vaker bij mensen van begin twintig. Niet dat wallen onder je ogen zo alarmerend zijn, fraai zijn ze in ieder geval niet. Bovendien geven ze je een veel ouder uiterlijk. Iedereen denkt dat je erg vermoeid bent. Zeker als je ook nog zwarte kringen onder je ogen hebt.

Ogen

Met deze wallen en donkere kringen onder je ogen hoef je niet direct naar de huisarts te hollen. Er is geen medisch urgente behandeling. Het verdient wel aandacht van jou voor jezelf.

Ontstaan
Bij wallen onder je ogen is het weefsel onder je ogen verslapt. Door deze verslapping zakt het uit en hoopt er zich vocht ene vet op. Bij iedereen is dat mate van uitzakken anders en wordt voor een deel bepaald door erfelijkheid.
Donkere kringen onder de ogen gaan soms samen met wallen, maar dat hoeft niet. Bij donkere kringen zie je de grijze massa van je schedel met daarop de donkerblauwe bloedvaten.

Oorzaak
Wallen en kringen zijn voor een deel erfelijk bepaald. Als het in de familie voorkomt, is de kans groter dat je er gevoelig voor bent. Daarnaast kunnen ze bijvoorbeeld ontstaan door eczeem, hooikoorts, water vasthouden, verkeerde houding bij het slapen (met het gezicht in je kussen), te weinig slapen, te veel stress, alcohol en bepaalde aandoeningen.

Psychologie
Heb je wallen onder je ogen, dan neem je niet volledig je ruimte in. Je knijpt jezelf dicht en je legt een te sterke druk op jezelf. Maak je minder zorgen en ge niet van het leven.
Heb je zwarte kringen onder je ogen, dan heb je gevoelsvertrouwen nodig. Je lijkt zwaar gebukt te gaan onder het leven. Laat het los en nieuwe structuren zullen verschijnen.

BRAVO voor jouw levensstijl

Advertenties

Over Paul Strijbos

BRAVO voor jouw levensstijl: - Breinactiviteiten - Rusten en bewegen - Ademen - Voeden - Opruimen
Dit bericht werd geplaatst in Archief, Therapie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s