paulstrijbos.nl

Paul Strijbos verzorgt therapie waarbij verschillende lichaamsgerichte technieken worden gebruikt. De technieken zijn in het Oosten en in het Westen ontwikkeld. Denk daarbij aan China (acupunctuur en Tui Na massage), Japan (acupunctuur en Shiatsu-massage) en Amerika (coaching). De Oosterse technieken zijn al eeuwen oud en worden nog steeds toegepast.

In de Oosterse technieken wordt veel aandacht besteed aan het vloeiend laten stromen van de energie. Een blokkade zorgt voor allerlei pijnen, aandoeningen en onrust in het lichaam. Met coaching worden blokkades in ons denken opgeheven. Met acupunctuur en massage wordt een blokkade in de energiestroming opgeheven. De energie stroomt weer vloeiend. En dit brengt…

Rust in je lichaam, rust in je hoofd.

Coaching

Bij coaching wordt gewerkt met het onderbewuste brein. Speciale technieken zorgen voor het opheffen van blokkades van je handelen.

Acupunctuur

Bij acupunctuur wordt gewerkt met dunne naalden. Deze naalden beïnvloeden de stroming van de energie in de meridianen.

Massage

Er zijn verschillende vormen van massage. Denk daarbij aan Tui Na, Dorn-methode, Breuss, cupping, Shiatsu, fibromassage, zwangerschapsmassage en moxa-therapie.

Meer weten? Kijk dan op paulstrijbos.nl.

2 reacties op paulstrijbos.nl

  1. W.J. Clements zegt:

    Ik heb het e.e.a. op uw website gezien en gelezen dat U er van overtuigd bent dat meridianen bestaan. Dat kan ik voor wat betreft de dikke darm meridiaan bevestigen. Mijn vrouw heeft ca. 15 jaar terug een verpleegkundige van de Erasmus universiteit behandeld met Neuro Emotionele Integratie. Enige minuten na de behandeling verscheen er op haar hand een rode streep met een breedte van ca één millimeter die steeds langer werd. Op zeker moment was de lijn tot bij haar elleboog gekomen en kwam ik op het idee dat het wel eens een meridiaan zou kunnen zijn. We hebben de plaats en vorm gedurende meerdere uren gevolgd en na ik denk vier uur was hij via de neus tot aan de andere hand volledig zichtbaar. Vergeleken met de dikke darm meridiaan op een acupunctuur pop, was er een 100 procent overeenkomst. In de loop van de avond vervaagde de lijn en was de volgende dag verdwenen. De dame in kwestie schaamde zich en wilde het niet gefotografeerd hebben. Dit had wellicht te maken met de aard van de emoties die waren verwijderd en die gerelateerd waren aan de dikke darm. Het is dat we geen behoorlijk foto toestel hadden , anders had ik er wat meer op aangedrongen het vast te leggen. Dit niet vast leggen is hetgeen me in mijn leven het meest spijt. Mijn dochter die momenteel huisarts is, is er overigens ook getuige van geweest.

  2. Hoi Paul,

    Leuk om je blog te lezen. Eén kleine correctie: in de Vijf Elementen Acupunctuur gebruiken we niet de Metaal- en Waterpunten om ontstekingen te verminderen als de Vuurpunten van de betreffende meridiaan pijnlijk zijn. Dat komt namelijk uit de koker van Nagano / Matsumoto. In de Vijf Elementen Acupunctuur zou je eerder denken aan Entry-/Exitblocks, Akabane-disbalans en natuurlijk de onderliggende verstoring op het Element.

    Hartelijke groet, Koos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s